Hi Everybody! 

My name is Alessio and I am an Italian Guy who has finally realized his dream. Open my own Italian pizzeria in Finland. All the ingredients are from Italy 🇮🇹 If you are an italian pizza lover you will find me here at Martinlaakso Bus Station! All of you are Welcome! 

Benvenuti 🇮🇹🍕

Uuden vantaalaisen pizzerian italialainen kokki toi listalle yhden poikkeuksen, koska suomalaiset rakastavat sitä 

(VANTAAN SANOMAT) 

 

 

Martinlaakson ostarin edustalla sijaitseva pieni rakennus on saanut uuden ilmeen. Italialainen Alessio Alfani, 37, avasi rakennukseen pizzerian, Alessio’s Pizzeria Italianan, noin kuukausi sitten. Rakennuksessa on vuosien varrella toiminut useita eri yrittäjiä.

 

– Näin Facebookista, että tähän paikkaan etsittiin uutta yrittäjää ja päätin toteuttaa unelmani, oman pizzerian, Alfani kertoo.

 

Alfani on kotoisin Roomasta. Suomeen mies saapui kahdeksan vuotta sitten. Alfani opiskeli pizzan valmistusta italialaisessa akatemiassa. Akatemian kautta opiskelijoille etsittiin ympäri Eurooppaa työpaikkoja. Hän sai paikan helsinkiläisestä ravintolasta, jossa pääsi oppimaan lisää ammattilaisten kanssa.

Vuosien varrella Alfani on työskennellyt useammassa eri helsinkiläisessä ravintoloissa. Näiden vuosien aikana syntyi haave omasta yrityksestä.

 

– Helsinki on täynnä pizzerioita, siksi halusin avata oman ravintolan Vantaalle.

 

Alfani on asunut Martinlaaksossa neljän vuoden ajan. Hän kertoo viihtyneensä, ja myös se kannusti tarttumaan tilaisuuteen

 

Hän remontoi Kivivuorentiellä sijaitsevan pizzerian sisätilat kokonaan.

 

– Americano on listalla siksi, koska suomalaiset rakastavat sitä niin paljon, hän kertoo nauraen.

Hän vakuuttaa raaka-aineiden olevan italialaisia, kasviksia lukuun ottamatta. Pizzojen erityisyys tulee Alfanin mukaan muun muassa laadukkaista italialaisista jauhoista ja valmistustavasta.

– Se on salaisuus, hän kertoo salamyhkäisenä.

Alfanin mukaan asiakkaita on riittänyt mukavasti. Valtaosa haluaa pizzat mukaansa, mutta yhä useampi on istahtanut myös ravintolan pöydän ääreen. Paikkoja on kymmenkunta.

Alfani haluaa kehittää yritystään. Kesäksi on suunnitteilla terassi. Myös yhteistyökuvio italialaista jäätelöä valmistavan yrityksen kanssa on vireillä.

 

Marika Lumme

13.11.2022 18:05

VANTAAN SANOMAT